Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Cridats per Vinyoli” és el titol de l’exposició que avui s’ha inaugurat a la sala dels Trinitaris de Vilafranca

L’exposició vol ser una aproximació a l’obra del poeta sota la perspectiva de dos pintors i de dos fotògrafs.

Cada un d’ells amb la seva particular visió i la seva interpretació de les paraules de Vinyoli. Així trobarem quadres que recreen els seus paisatges d’infantesa, deconstruccions pictòriques dels seus versos, fotografies que volen il·lustrar els seus poemes; o interpretacions visuals de la seva obra.

Es tracta d’una de les moltes activitats que s’han fet aquest 2014 emmarcades en l’any Vinyoli, una exposició itinerant que acabarà el seu recorregut a la capital de l’Alt Penedès. Pintures de paisatges de la infantesa, recreacions de versos a través de la pintura; fotografies dels seus poemes i imatges referents a les seves paraules.

En la inauguració que s’ha fet aquest vespre, hi era un dels fotògrafs, Ricard Lobo, que és també nebot de Vinyoli. Un vincle que l’ha portat a buscar reprendre un projecte que havien plantejat amb el poeta de fotografiar els seus poemes; però que va quedar aturat amb la mort de Vinyoli.

Per Lobo, en aquest cas, la dita de una imatge val més que mil paraules, no és aplicable donada la força de la poesia de Vinyoli.

Aquesta exposició, que tancarà els actes de l’any Vinyoli a Vilafranca es pot visitar a la Sala dels Trinitaris fins el 28 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: