Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A l’Alt Penedès es diagnostiquen un centenar de casos de càncer de mama anuals

El càncer de mama continua sent el càncer que afecta més dones al nostre país i va en augment, com recorda Ginesta amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama, celebrat ahir diumenge.

Dels poc més de 50 casos que es diagnosticaven a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès fa uns anys, s’ha passat al centenar, com explica la presidenta de Ginesta, Fina Santacana.

Per donar visibilitat al càncer de mama i reclamar que s’inverteixi en la investigació del seu tractament, el grup d’autoajuda per a dones amb càncer de mama, Ginesta, va sortir ahir al carrer.

A la plaça de la Vila, dones i familiars van participar en un taller de ganxet per poder vestir un arbre de color rosa, van inflar globus i van escoltar el manifest del Dia Internacional, que per primera vegada han elaborat conjuntament  les associacions catalanes de dones afectades per càncer de mama.

Malgrat l’augment de dones diagnosticades, des de Ginesta volen insuflar optimisme i recorden que és el càncer amb més supervivència, més del 90%, i que els tractaments cada vegada són més personalitzats.

A més, Santacana recalca que tot i les retallades en investigació es continua avançant en nous tractaments.

 

Una exhibició del grup de dansa l’Art del Massatge, l’actuació de la Sidral Brass Band i una enlairada de globus roses amb desitjos va servir per finalitzar la jornada reivindicativa.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: