Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

61 pintors participaran en l’edició d’enguany del Firart, una vintena no hi ha participat mai

Un any més s’ha presentat l’edició d’aquesta fira d’autoservei d’art de petit format que se celebra al voltant de la Festa Major de Vilafranca i que acull una subhasta que precisament serveix per recollir fons per a cobrir despeses de la Més Típica.

Enguany el Firart se celebrarà entre el 23 d’agost i l’1 de setembre, a la capella de Sant Joan en els horaris habituals. Seran un total de 61 artistes el que presentaran les seves obres en aquesta edició del Firart, dels quals 30 repeteixen de l’any passat.

Cada un dels pintors presenta una vintena d’obres, amb preus que oscil·len entre els 50 i els 175 euros; a banda d’una obra de gran format a preu lliure.

La subhasta es farà el dia 1 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda al pati de l’escola Estalella, i com ja s’havia anunciat la conduirà el televisiu Roger de Gràcia. Pere Cervera, un dels administradors, comentava que tot plegat buscaven un personatge conegut per conduir la subhasta, i que un seguit de coincidències els van portar a Roger de Gràcia. Entre altres coses toca la bateria amb un grup que actuarà per la Festa Major, concretament el dia 31 d’agost a la nit.

Els artistes que participen en el Firart tenen opció d’aconseguir alguns dels tres premis del concurs Nadal Cava, que estan dotats amb 800 euros el primer lloc, 400 el segon i 300 el tercer.

Els administradors han volgut agrair la col·laboració de les Caves Nadal, donant suport al Firart, i de retruc a la Festa Major, amb una acció que aporta un extra d’activitat cultural els dies de la festa a banda d’una important aportació econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: