Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

26 persones han perdut la feina a Elèctrica Güell, segons el president del comitè d’empresa

El president del comitè d’empresa d’Elèctrica Güell Jordi Hill ha adreçat una carta a la nostra redacció en la que explica que l’empresa ha acomiadat 26 persones i els treballadors que es queden ho faran amb un sou més baix.

Segons la carta, el sou baixa “set punts i mig per sota del conveni col·lectiu del metall i un 45% en els complements voluntaris i de dedicació”. Aquestes mesures han estat ratificades en un document que, segons Hill, “no tota la majoria del comitè ha signat”. El president del comitè d’empresa explica a la carta que l’acord es fruit d’un pre-acord que “sota l’amenaça d’una extinció de 45 llocs de treball”, es va prendre en una assemblea general i una votació de tota la plantilla feta l’endemà, amb 44 vots a favor, 40 en contra i 1 vot en blanc.

Hill recorda que Elèctrica Güell ha viscut 20 mesos “molt durs” i que els treballadors han patit l’endarreriment de més de tres nòmines, dos expedients de regulació, un de suspensió i aquest d’extinció, i el rebuig de tres plans de viabilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: