Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1r Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals amb Pirotècnia, el 13 de juliol a Vilafranca

Sota el nom de COET, els Diables de Vilafranca organitzen per primera vegada un esdeveniment d’aquestes característiques. Tot i que la majoria dels actes se centraran el dissabte 13 de juliol, durant tota la setmana ja hi haurà diverses activitats com un cinefòrum a la fresca sobre la festa de la Patum amb imatges de l’any 1928.

La Fira començarà amb un esmorzar per als assistents a les xerrades i a  partir de les 11 del matí, l’Escorxador obrirà portes.

La Fira i la Mostra permetran una primera presa de contacte amb els espectacles tradicionals amb pirotècnia, com explica el cap de colla dels Diables de Vilafranca, Fèlix Mach.

 

A la mostra hi haurà el Drac de Sitges, el de Vilafranca i  la vedella de foc de Reus, a banda del Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada.

Les xerrades, que també arrenquen a les 11 del matí, compten amb 5 ponents destacats dins aquest món. Són l’igualadí Daniel Vilarrubias que farà una xerrada titulada Dels primers entremesos als centenaris, el reusenc Salvador Palomar parlant dels orígens del correfoc, Paco Cruz que explicarà la pirotècnia a les festes de Granollers, des de la Bisbal d’Empordà explicaran el seu correfoc i l’escriptor especialitzat en cultura popular, Josep Vicent, parlarà de la pirotècnia al País Valencià.

 

Per animar el certamen, els Diables convoquen un concurs a Instagram i un concurs de versos satírics, com explica Guillem Presas.

En la presentació del COET, el regidor de Cultura de Vilafranca, Raimon Gusi, ha destacat la imatge positiva que els Diables vilafranquins ofereixen arreu.

 

Els actes del COET acabaran amb la Nit de foc, una mostra d’espectacles i balls amb pirotècnia que comptarà amb alguns dels elements que hauran sigut protagonistes del certamen. La Nit se celebrarà a la plaça de la Verema, a partir de dos quarts de 10.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: