Dimarts, 23 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’equip de govern portarà al ple un pressupost de més de 53 MEUR i una inversió de 5’3 MEUR

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat en roda de premsa la proposta de pressupost municipal per al 2018.

El pressupost consolidat és de 53.286.160 euros, un 5’11% més que l’any anterior. 44 milions són pel funcionament de l’entitat, uns 7 milions per a l’empresa municipals d’aigües, gairebé 2 milions per l’Institut Municipal de Formació, poc menys d’un milió per als Serveis de Comunicació Municipals, 930.000 euros per a la fundació del Vinseum i 450.000 per a la de la Festa Major.

Les despeses de l’entitat es dediquen majoritàriament a l’acció territorial i els serveis urbans, d’una banda, i als serveis a les persones i promoció social, de l’altra, amb més de 10 milions en cadascuna de les àrees.

La inversió augmenta en un 7’5% i se situa en 5’3 milions d’euros, als quals s’hauran d’afegir a partir del mes de març els dos milions del romanent. A la partida d’inversions destaquen projectes com l’ampliació del Vinseum, el nou pavelló esportiu polivalent, la continuïtat de la urbanització de la llosa de les vies o el programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitats socials. El tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda Aureli Ruiz destaca que una part del pressupost per a les inversions prové de subvencions.

Per la seva part, el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans Francisco Romero apunta que el pressupost persegueix “assegurar els serveis municipals i posar en marxa projectes de ciutat que poden generar noves oportunitats”.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull també posa l’accent en què s’ha disminuït la despesa financera, que es preveu de 200.000 euros. L’equip de govern insisteix en la importància de no endeutar-se més del compte i d’amortitzar per sobre de l’endeutament per poder mantenir les inversions.

La proposta de pressupost es debatrà el proper dimarts al ple municipal.
Aquest vespre, a les vuit, hi ha prevista una sessió d’audiència pública al saló de sessions de la Casa de la Vila per presentar el projecte de pressupost.

Enquesta

Els conductors que no fan servir mai els intermitents són…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
06:30
Diades castelleres
Valls - Diada de Santa Úrsula
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: