Dissabte, 20 d'abril de 2024

Joan Ribes i Carme Bertran van guanyar la Mitja Marató de l’Espirall

Hi van participar 215 atletes, sent l’edició amb menys participació de totes les 37 anteriors.

La Mitja Marató de l’Espirall serà recordada com la de més baixa participació i amb uns temps dels guanyadors en consonància a aquest fet. A l’apartat masculí, la cursa va tenir un desenllaç inesperat. De sortida es va formar un petit grup de set atletes, però pels carrers de Vilafranca ja va marcar diferències d’Abderrazak Samaoui (Velocistes Penedès), es va quedar sol al cap de cursa, va anar marcant unes diferències que van rondar 1′. Semblava que repetiria victòria, però al quilòmetre 15 es va anar enfonsant, i dos quilòmetres més enllà, just en entrar per segon cop a la Granada, va ser superat per Joan Ribes, l’atleta de Lleida va marxar sol camí de la meta. Ribes (1h 14′ 55″) va guanyar amb la pitjor marca de la història de la cursa espirallenca, Samaoui (1 h 15′ 28″) i tercer Alberto Viera (1h 18′ 03″). A l’apartat femení, des de bon començament l’atleta Carme Bertran va guanyar amb solvència. Bertran (1h 35′ 16″), va establir la segona pitjor marca d’una guanyadora, la van acompanyar al podi l’atleta de la Granada Maria Pons (1 h 37′) i Aida Pérez (1 h 40′). A l’apartat de clubs l’equip guanyador va ser Fondistes Penedès. La 38a edició de la mitja marató de l’Espirall quedarà marcada en el seu historial per moltes coses. Canvi d’ubicació de la sortida i arribada, ara al Parc de Llevant. Estrena de circuit per fer-la més ràpida, amb més quilòmetres urbans, anada a la Granada donant sues voltes i nova data, passant del desembre al novembre, tot això buscant al·licients pels atletes, però no ha estat la resposta que s’esperava l’organització, l’Associació de Veïns de l’Espirall.