Dimarts, 18 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els Xicots es plantegen el 4d8a aquest final de temporada

Els Xicots de Vilafranca han explicat en roda de premsa els seus plans per la recta final de temporada.

En primer lloc el cap de colla, Gabi Cot, ha volgut reiterar el rebuig a l’actuació de la policia nacional i la guàrdia civil del passat 1 d’octubre.

Ja en matèria castellera ha apuntat el que la colla ha anomenat “Octubre vermell”, un calendari de quatre sortides fins a arribar a la diada del Roser, el 28 d’octubre, amb les condicions per fer la millor actuació de la història de la colla. Per aquest últim tram, la colla preveu revalidar el 4 de 9 amb folre, però el cap de colla, Gabi Cot, no descarta portar a plaça també el 4 de 8 amb l’agulla, un castell que potser es podria veure ja aquest diumenge a Tarragona.

Tot dependrà dels assaigs. Uns assaigs que Cot reconeix que han quedat afectats per la situació política del moment.

La propera actuació dels Xicots és el primer plat fort de l’ “Octubre vermell”.  Serà en el marc de la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, acompanyats també dels Xiquets de Tarragona.

La següent cita castellera serà a Bellprat, el 12 d’octubre, en la diada de dones castelleres dedicada a Natividad Yarza, a la qual la colla vermella assisteix cada any i on es preveu fer la millor actuació femenina, segons la sotscap de colla, Tamara González. Vindran tot seguir la diada de festa major d’Alcover, el 15 d’octubre, i la dels Picapolls de la Gavarresa, que tindrà lloc el 21 d’octubre a Oristà. Així s’arribarà a la diada de la colla, la diada del Roser, per a la qual s’estan ultimant detalls. Una construcció pendent aquesta temporada és el pilar de sis. Tot i no descartar-lo, Gabi Cot apunta que es podria deixar per final de temporada.

La diada d’Altafulla serà el mes de novembre i servirà per tancar la temporada dels Xicots.

D’altra banda els responsables de la colla també han donat a conèixer  l’acord dels Xicots de Vilafranca amb el centre d’escalada La Bauma, per tal de facilitar que els castellers i castelleres puguin fer-hi sessions de reforç.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Ruta 66
Música americana

Penedès Televisió

16:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
16:30
Punts i gols
Informació esportiva penedesenca, amb Tito Boada
17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: