Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca engega experiència pilot per canviar temps de voluntariat per propostes culturals

La proposta parteix de la concepció d’smart city traslladada al camp de la col·laboració dels ciutadans en allò públic.

Les primeres accions previstes són la cerca de voluntaris per la Mitja Marató de l’Espirall i per la reforestació de la muntanya de Sant Jaume. Les persones que estiguin interessades a donar un cop de mà es poden registrar a l’aplicació de la plataforma Minuts i un cop hagin fet la feina hauran acumulat determinada quantitat de minuts. Aquests minuts els podran bescanviar per entrades per anar a veure espectacles de la programació professional a Cal Bolet i l’Auditori, una visita al Vinseum o una visita guiada al patrimoni de Vilafranca.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, acompanyat de Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, i d’Eduard Folch, responsable de l’App ‘Minuts’, han presentat en roda de premsa el projecte, al qual han anomenat “Implica’t”. El projecte es pot anar estenent a altres àmbits més endavant.

El responsable del projecte ‘Minuts’ explica com funciona la plataforma.

Per la seva part, el Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat destaca que vivim una revolució digital i que el debat no és si “tecnologia sí o tecnologia no”, sinó “tecnologia com”. En aquest sentit, Jordi Puigneró opina que les innovacions han d’ajudar a cohesionar les ciutats i a millorar la vida dels seus ciutadans. No només a través d’aplicacions per a buscar l’eficiència en l’enllumenat públic o la recollida d’escombraries.

El projecte ‘Implica’t’ és fruit de la participació de l’Ajuntament de Vilafranca a l’SmartCat Challenge, una iniciativa de la Generalitat per anar construint una “Catalunya intel·ligent”. Vilafranca va ser la “ciutat col·laborativa” de l’edició del 2016 i l’app Minuts va obtenir el primer premi del concurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: