Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptor Jordi Llavina ofereix una conferència sobre Prudenci Bertrana i la seva obra

La Biblioteca Torras i Bages ha acollit aquest dimecres una conferència a càrrec de Jordi Llavina enmarcada dins de l’any Aurora i Prudenci Bertrana amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement.

Prudenci Bertrana va ser un escriptor no professional però que va formar part del que coneixem com a Modernisme.

A la conferència, Jordi Llavina es va centrar en 3 de les obres de l’autor: “Proses Bàrbares”, “Josafat” i “Jo! Memòries d’un metge filòsof”. A l’hora de rellegir aquests llibres, Llavina reconeix que ha descobert valors que en el seu moment, fa anys, quan els va llegir per primera vegada no va saber veure.

 

La sala que acollia la conferència estava plena de gom a gom sobretot d’un públic jove i estudiant. Per la qual cosa Llavina va voler destacar en la seva xerrada que la literatura continua sent una eina extraordinària d’expansió de la cultura i una forma de coneixement del món i d’un mateix.

L’acte estava emmarcat dins dels actes programats per a celebrar l’any Bertrana. La Generalitat de Catalunya va declarar el 2017 com a Any Aurora i Prudenci Bertrana amb motiu dels 125 i 150 anys del seu naixement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: