Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista Fèlix Plantalech presenta el seu darrer projecte pictòric “Roc i Soca”

Com a colofó al cicle Paraules al Claustre i + d’ enguany, aquest diumenge el Claustre de Sant Francesc acollia la inauguració del darrer projecte pictòric de l’artista vilafranquí.

Com a colofó al cicle Paraules al Claustre i + d’ enguany, aquest diumenge  el Claustre de Sant Francesc acollia la inauguració del darrer projecte pictòric de l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech que sota  el nom de ”Roc i Soca” ha creat catorze peces que tenen una relació paral·lela amb el llibre que va publicar el Nadal de l’any passat on coincidia la seva obra amb els versicles del Llibre d’Amic i Amat de Ramon Llull.

El vilafranquí, Fèlix Plantalech, va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país.

Amb clares influències d’artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada, l’obra de Fèlix Plantalech està estretament lligada al paisatge, al paisatge que envolta el seu estudi, al paisatge creat per l’home que transforma camps en conreus.

La inauguració anava a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, i del professor jubilat de llengua i literatura catalana, Fonxo Blanc.

Xell Montserrat recorda que aquest és l’últim acte del cicle Paraules al Claustre i + d’aquest any.

Al final hi havia la intervenció de música i poesia amb el guitarrista i compositor Toti Soler i l’actor Joan Masotkleiner que oferien una selecció del seu espectacle Llull, Mística i faula on músic i actor s’endinsen en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció de versicles poètics.

Va ser una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària  de Ramon Llull.

L’exposició “Roc i Soca” es pot visitar al Claustre de Sant Francesc de dilluns a divendres de cinc de la tarda a les vuit del vespre i els caps de setmana d’11 del matí a dues del migdia, fins al diumenge 12 de novembre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: