Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Falcons de Vilafranca han tornat a fer un Pilar de 5 al Gorro Frigi

Aquest diumenge, coincidint amb la Romeria de Montserrat, els Falcons de Vilafranca van coronar el Gorro Frigi amb un espectacular Pilar de 5 aixecat per sota.

El pilar es va poder veure des de diferents punts de la muntanya més representativa del país, especialment des del Santuari, on hi havia molts vilafranquins. Era la tercera vegada que aconseguien aquesta fita. De fet la primera ocasió va ser l’any 1987 i aquest cop es commemorava el trentè aniversari d’aquella efemèride. Entremig s’havia pujat el 2009, quan els Falcons de Vilafranca van complir 50 anys.

Si en les dues anteriors ocasions la colla va poder arribar al cim a través de la via ferrada que hi donava accés, aquest cop no va poder ser així, ja que la infraestructura va ser desmuntada fa un parell d’anys. Així que tot l’operatiu va comptar amb un equip d’escaladors professionals, membres d’Esportec Outdoor Esports, i també la col·laboració en la cessió de material de la botiga Terrades, així com ex falconers amb molta experiència en el món de l’escalada, que van equipar la paret amb una sèrie de cordes fixes i línies de seguretat per facilitar l’accés al cim.

I és que, tot i no ser una via de gran dificultat, si que ho pot ser per a gent amb poca o cap experiència en el món de l’escalada, com per exemple l’enxaneta o el dos del pilar, de 8 i 12 anys respectivament.

Finalment, i després d’haver d’esperar una estona a que marxessin els núvols que van estar tapant el cim durant bona part del matí, cap a dos quarts de dues es va poder aixecar el majestuós Pilar de 5, una gesta a l’abast de molt poques colles. Tota l’experiència, molt emotiva, va ser seguida per un equip de càmeres de TN Produccions, amb les que elaboraran un reportatge que s’emetrà per Penedès TV el 30 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: