Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Estudiants de les ciutats alemanyes de Bühl i Lehre han estat rebuts a l’Ajuntament

Els alumnes de 3r d’ESO i de Batxillerat de l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca acullen aquesta setmana estudiants de les ciutats alemanyes de Bühl i Lehre.

La relació entre l’institut vilafranquí i Alemanya ve de lluny; especialment la relació amb Lehre, que es va iniciar arran d’un programa educatiu europeu Comenius fa més d’una dècada.

Aquest matí de divendres, els alumnes alemanys, acompanyats pels vilafranquins i l’equip de professores, han estat rebuts a l’Ajuntament de Vilafranca. La regidora d’Ensenyament Xell Montserrat ha fet d’amfitriona i ha donat la benvinguda als alumnes. També ha lliurat un obsequi a les mestres alemanyes, llibres de la festa major de Vilafranca.

L’intercanvi va tenir una primera etapa fa uns mesos, quan els alumnes del Milà van passar una setmana a les ciutats alemanyes. Els més grans van estar a Lehre. La Júlia explica com va viure l’experiència.

Per la seva part, la Celina, una de les estudiants alemanyes, feia la comparació entre els dos intercanvis. També valorava l’actual situació política i social a Catalunya.

“Crec que va ser diferent per a ells perquè el nostre poble no és tan gran ni tan excitant com Vilafranca. És més petit. I el viatge tampoc va ser tan intens. Així que crec que estan més còmodes aquí, òbviament.

Bé, a mi m’agrada la política, i això és un plus. La veritat és que ens ho estan explicant molt bé i ho entenem. Però nosaltres, com a ciutadans alemanys, no hi podem fer massa en tot això. Aquesta no és la nostra… lluita, suposo”

L’Almudena Herrera és la professora d’alemany de l’Institut Milà i Fontanals i explica tot el que aporta als alumnes un intercanvi com el que estan fent aquests dies.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca també apuntava la importància de fer intercanvis per conèixer altres realitats.

Els dos grups d’estudiants alemanys estaran a Vilafranca fins mitjans de la setmana que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: