Divendres, 22 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

VeC demana que les solucions provisionals no hipotequin el futur de l’espai sobre les vies

Vilafranca en Comú insisteix a no perdre l’oportunitat de la cobertura i evitar el deslligament entre banda i banda de les vies.

Els regidors de Vilafranca en Comú han explicat en roda de premsa les conclusions de la jornada que van celebrar dissabte per debatre sobre els possibles usos de la llosa que cobreix el ferrocarril. Des del grup municipal insisteixen en no perdre l’oportunitat que suposa aquest espai i demanen planificar-lo com a projecte de ciutat. Denuncien que, en les actuacions que s’hi estan fent, no només no hi ha hagut participació ciutadana, sinó que tampoc ha existit debat públic ni polític al respecte.
Per al regidor Toni Peñafiel, és important que les solucions provisionals no hipotequin el futur d’un espai que és l’equivalent a 14 rambles.

Ramon Arnabat, per la seva banda, explica que la llosa continua sent una barrera que deslliga Vilafranca, encara que ja no sigui una taca de ciment.

Des de Vilafranca en Comú reclamen una planificació a llarg termini i recorden la incongruència que suposa que els edificis del carrer Comerç mirin a les vies i els de La Girada hi estiguin d’esquena. També proposen omplir l’espai de contingut perquè consideren que un espai verd d’aquestes dimensions no és assumible per una ciutat com Vilafranca i, a més a més, no tindria gaire sentit, en tenir la vila les vinyes a tocar.

Per tot plegat, creuen que la llosa podria contenir equipaments com una biblioteca o zones esportives.

Els regidors de Vilafranca en Comú també posen en qüestió que s’estigui destinant tant espai de la llosa a aparcaments i demanen que totes les actuacions al voltant de l’espai es facin amb coherència, referint-se a l’estació de tren, l’entrada a Vilafranca venint de Vilanova o el carrer Comerç.

Enquesta

Volem acollir refugiats…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

11:30
Retalls d'història
La batalla de l'Ordal, l'última defensa de Barcelona (1939)
11:45
Vilafranca opina
Postgrau interuniversitari Wine BS
12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: