Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de l’ensenyament de l’Alt Penedès al costat dels drets fonamentals

Els directors dels centres púbics de secundària de la comarca han signat un manifest on rebutgen les accions del govern de l’estat en contra dels drets fonamentals com la llibertat d’expressió.

En el comunicat que han fet públic, i que està signat els directors dels centres públics de la comarca s’explica Catalunya viu un moment crucial per al seu futur polític i social. Les operacions de la Guàrdia Civil d’aquests últims dies escorcollant impremtes, magatzems, mitjans de
comunicació privats, empreses de correu postal, la Fiscalia cridant a declarar més de 700 alcaldes i alcaldesses catalans, la policia entrant impunement en seus oficials del Govern de la Generalitat i detenint treballadors públics i alts càrrecs constitueixen un atemptat a la democràcia.
Continua dient que el govern de l’estat espanyol, sense cap empara legal, ha suspès de facto l’autonomia de Catalunya, amb l’únic objectiu d’intentar aturar el referèndum convocat pel proper 1 d’octubre. Amb l’excusa de no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, ha decidit utilitzar qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya. Una por, diuen, que els catalans ja fa temps que hem abandonat per substituir-la per la fermesa, la serenitat i el compromís.
Els signant volen refermar el seu compromís amb els drets fonamentals com la llibertat d’expressió, la llibertat d’informació, el dret a la privacitat, el dret a la seguretat jurídica… que han quedat greument retallats per un govern estatal, on no existeix de facto la separació de poders i que no dubta a fer servir tot el seu aparell per fer callar
els ciutadans.
Davant d’aquests atacs directes i contundents, els treballadors de l’ensenyament sotasignants condemnen i rebutgen l’actitud del govern espanyol, donen suport al govern legítim de Catalunya i a totes les seves institucions i ens comprometem inequívocament a continuar la nostra tasca pedagògica de fomentar els valors de la participació democràtica i la defensa dels drets humans.
Signen el comunitcat els directors dels quatre instituts de Vilafranca, dels instituts El Foix, de Gelida, de l’Alt Foix, Vall del Mediona, i també de l’Intermunicipal de l’Alt Penedès i l’Institut Escola Jacint Verdaguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: