Divendres, 22 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Es presenta l’entitat Pro Vegueria Penedès

L’entitat Pro Vegueria Penedès es compromet a vetllar pel correcte desplegament de la demarcació veguerial del Penedès.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha quedat dissolta en haver assolit el seu objectiu principal: la creació de la vegueria Penedès. Ara ha donat pas una nova entitat, anomenada Pro Vegueria Penedès, que té com a objectius vetllar pel correcte desplegament de la demarcació veguerial del Penedès; promoure i participar en estudis, propostes i activitats que tinguin per objecte la difusió de la Vegueria Penedès; i impulsar la creació d’un Centre d’Interpretació i Promoció del Penedès.

Els representants de l’entitat recorden que la pròpia llei de vegueries posa un termini de 3 anys per a completar el desplegament. Això vol dir que cada vegueria tingui el seu pla territorial, delegació o delegacions del govern, delegat o delegats territorials i la descentralització de les conselleries al territori.

També diuen que han transcorregut 7 mesos i no s’ha fet res. El president de Pro Vegueria Penedès Fèlix Simón explica que han mantingut silenci durant aquests mesos perquè ara entenen que és prioritària la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Des de l’entitat creuen que a les portes de la diada nacional de Catalunya havien de donar a conèixer l’entitat i els seus nous objectius als penedesencs.

Des de Pro Vegueria Penedès volen fer un treball constant i amb resultats efectius.

També han volgut deixar clara la seva naturalesa com a entitat, ara integrada per un grup de 35 persones però oberta a tothom, per assolir una vegueria “a la mesura de les persones”.

El Secretariat de Pro Vegueria Penedès està format per Fèlix Simon com a president, Pere Prat com a vicepresident, Marcel Surià com a secretari, Pere Carles a la tresoreria i Pep Solé, Flora Sanabra i Lluís Ràfols com a vocals. La presentació de l’entitat es va fer al Palau Reial del Vinseum amb la presència d’una cinquantena de persones, entre les quals representants d’Òmnium i ANC. L’acte va acabar amb la lectura d’una declaració en defensa del “dret a decidir”.

Enquesta

Volem acollir refugiats…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

11:30
Retalls d'història
La batalla de l'Ordal, l'última defensa de Barcelona (1939)
11:45
Vilafranca opina
Postgrau interuniversitari Wine BS
12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: