Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pluja dels darrers dies no farà variar la previsió d’una verema extremadament curta de raïm

A finals d’agost arribava la pluja al Penedès, i es pot dir que ho va fer tard i malament.

Pocs litres i mal posats. A Vilafranca la nit del 29 al 30 d’agost van ploure 14 litres per metre quadrat i la pluja d’aquest dilluns no ha arribat als 3 litres. Això fa que les previsions avançades a mitjans d’agost d’una verema molt curta de quilos es mantingui ara quan ja s’ha arribat a l’equador de la collita.

En paraules de l’enòleg de les caves Segura Viudas, Miquel Salarich, es tracta d’una verema curta i difícil.

Els pagesos enguany s’estan trobant una verema amb menys quilos de raïm i que han hagut de començar a collir força dies abans del que és habitual. De fet es parla de la verema més primerenca de la història a la DO Penedès, tot i que té un raïm de gran qualitat, amb sanitat excel·lent, bona maduració i bona graduació. En alguns aspectes dificultarà l’acció dels enòlegs per l’elaboració del cava, però servirà per oferir uns grans vins.

A Segura Viudas van iniciar la verema el passat 2 d’agost amb el raïm de varietat Chardonnay, i el 16 d’agost amb les varietats tradicionals penedesenques, començant pel macabeu, per continuar ara amb el xarel·lo.

Aquesta està sent la verema més primerenca “de tota la història”, degut al cop de calor que hi va haver a finals de juliol, després d’una primavera força seca. A més, les vinyes encara pateixen els efectes de la sequera del 2016. Si es compara amb fa vint anys, la verema s’ha avançat gairebé tres setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: