Divendres, 22 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La Jove de Vilafranca expressa el seu malestar per un versot dels Diables de Vilafranca

Concretament es refereixen a un versot en el que s’afirmava, dirigint-se a la Colla Jove, que “posar en risc a la canalla constitueix un fet delictiu”.

La  Jove han emès un comunicat en el que assenyalen que pràcticament, d’ençà la seva fundació l’any 2010, a cada Festa Major han sortit als versots dels Diables. Sempre amb adjectius de negativitat, com “perillosos”, “agosarats”, “penjats”, “lacra”, o “incompetents”. Fins i tot quan feien  castells com la torre de 7, eren qualificats així i des de la colla entenien que es tractava d’una sàtira i prou. Enguany, però, han fet un pas més enllà i han assenyalat directament a la Colla Jove com a colla que posa en risc als menors d’edat, com a “delinqüents”, fet que pot tenir greus implicacions de caràcter legal o penal. En el comunicat assenyalen que aquesta afirmació els ha ofès profundament per falsa o, almenys, absolutament discutible, per gratuïta, interessada i esbiaixada. Per això, han decidit fer aquest comunicat i denunciar que s’ha sobrepassat el límit de la crítica o sàtira per arribar a una acusació greu envers la colla, acusació que produeix un dany important als valors castellers de la pròpia entitat i a la seva projecció pública. La Colla Jove de Vilafranca explica que no ha tingut, en els darrers 4 anys, cap lesió en la seva canalla i, en la seva història, poquíssimes, cap de greu.

També recorda que utilitzen els mitjans per protegir la canalla i els castellers. En els darrers 2 anys ha patit només 3 caigudes, totes de castells de 6 pisos o inferiors i ha suspès sortides i sovint han fet castells inferiors quan no tenien prou pinya.

També assenyala que la colla compleix amb els protocols de protecció dels infants, establerts per la Generalitat i la Coordinadora de Colles Castelleres com a qualsevol altra colla, ni més ni menys.

Per tot això, vol denunciar aquest fragment del versot dels Diables de Vilafranca i exigir respecte per una entitat de cultura popular com és la Colla Jove, per totes les colles castelleres i per la Festa Major de tota Vilafranca. Demanen als Diables una rectificació pública d’aquest punt dels versots. També faran arribar aquest comunicat, juntament amb una queixa formal, al Consell de la Festa Major, al servei de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, a les altres dues colles castelleres locals i a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, per a què en tinguin constància i, si ho creuen oportú, s’afegeixin a aquesta petició de rectificació pública.

 

Enquesta

Volem acollir refugiats…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

11:30
Retalls d'història
La batalla de l'Ordal, l'última defensa de Barcelona (1939)
11:45
Vilafranca opina
Postgrau interuniversitari Wine BS
12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: