Dimarts, 20 de febrer de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Juan de la Rubia oferirà un concert a l’orgue de Santa Maria

Juan de la Rubia oferirà un concert a l’orgue de Santa Maria

Tal com és habitual en els darreres edicions, l’orgue de Santa Maria de Vilafranca acollirà un dels concerts del 37è Cicle “Els Orgues de Catalunya”.

El cicle l’organitzen l’Associació Catalana de l’Orgue i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i se celebra durant els mesos d’estiu en els orgues més representatius d’arreu del país.

Hi actuarà l’organista Juan de la Rubia, un dels intèrprets actuals més destacats. Natural de la Vall d’Uixó, de la Rubia ha actuat als principals escenaris d’Europa, així com a Amèrica  llatina i Àsia. Ha tocat com a solista amb la Freiburger Barockorchester,  interpretant els concerts per a orgue de Händel i cantates de Bach, i ha  estat director de diferents formacions instrumentals i  vocals de música antiga. Actualment és professor a l’ESMUC, l’ Escola Superior de Música de Catalunya, i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Oferirà un programa especialment pensat per a l’orgue de Santa Maria, construït el 1942 per Gaietà Estadella i d’estil romàntic-simfònic. Inclou un gruix central d’obres d’autors francesos dels segles XIX i XX com Lemmens, Guilmant, Vierne, Tournemire, la transcripció de Juan de la Rúbia del cor inicial de la Passió segons Sant Mateu de Bach i per cloure el recital, una improvisació sobre temes populars.

El concert comptarà amb la projecció per al públic en una pantalla gegant  per poder veure l’actuació de l’intèrpret. Serà el proper dimecres 16 d’agost a 3/4 de 9 del vespre, en acabar la Missa de les 8 i amb entrada lliure i aportació econòmica voluntària.

Enquesta

Qui representa millor el nacionalisme espanyol és...

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
06:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
06:30
Fèlix felicis
Laura Escribà - Sensacions

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: