Dimecres, 18 d'octubre de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Juan de la Rubia oferirà un concert a l’orgue de Santa Maria

Juan de la Rubia oferirà un concert a l’orgue de Santa Maria

Tal com és habitual en els darreres edicions, l’orgue de Santa Maria de Vilafranca acollirà un dels concerts del 37è Cicle “Els Orgues de Catalunya”.

El cicle l’organitzen l’Associació Catalana de l’Orgue i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i se celebra durant els mesos d’estiu en els orgues més representatius d’arreu del país.

Hi actuarà l’organista Juan de la Rubia, un dels intèrprets actuals més destacats. Natural de la Vall d’Uixó, de la Rubia ha actuat als principals escenaris d’Europa, així com a Amèrica  llatina i Àsia. Ha tocat com a solista amb la Freiburger Barockorchester,  interpretant els concerts per a orgue de Händel i cantates de Bach, i ha  estat director de diferents formacions instrumentals i  vocals de música antiga. Actualment és professor a l’ESMUC, l’ Escola Superior de Música de Catalunya, i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Oferirà un programa especialment pensat per a l’orgue de Santa Maria, construït el 1942 per Gaietà Estadella i d’estil romàntic-simfònic. Inclou un gruix central d’obres d’autors francesos dels segles XIX i XX com Lemmens, Guilmant, Vierne, Tournemire, la transcripció de Juan de la Rúbia del cor inicial de la Passió segons Sant Mateu de Bach i per cloure el recital, una improvisació sobre temes populars.

El concert comptarà amb la projecció per al públic en una pantalla gegant  per poder veure l’actuació de l’intèrpret. Serà el proper dimecres 16 d’agost a 3/4 de 9 del vespre, en acabar la Missa de les 8 i amb entrada lliure i aportació econòmica voluntària.

Comentaris

Enquesta

En un pacte de govern municipal el sobiranisme compta...

Programació

Ràdio Vilafranca

00:30
Penedès gamma extra
Magazín diari, amb Sílvia Delgado
03:00
La música de la meva vida
Selecció molt personal, d'estils diversos
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:30
Punts i gols
Informació esportiva penedesenca, amb Tito Boada
01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi: