Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Falcons han tingut una marató d’actuacions prèvia a la festa major de San Quintí

Els Falcons han tingut una marató d’actuacions prèvia a la festa major de San Quintí

Divendres passat la colla vilafranquina es va desplaçar a la comarca de la Conca de Barberà, concretament a Solivella.

En aquesta petita localitat ja coneixien el fet falconer, no només perquè ja hi havia estat la colla penedesenca fa 4 anys, sinó també perquè ja hi havia hagut una colla falconera, concretament des del 1931 fins a la guerra civil espanyola. A la Plaça de la Vila, els vilafranquins hi van realitzar l’Escala de 7, la Pira 5X5, la Piràmide Drets de 5, o el Pilar de 5 aixecat per sota.

El tour vilafranquí continuava diumenge, amb l’actuació a la localitat d’Arlés de Tec, a la comarca del Vallespir, a la Catalunya Nord. L’actuació va començar d’allò més bé, amb una magnífica Escala de 8, però de seguida van començar els problemes amb un intent de Pilar de 5, que finalment va ser de 4, i un intent de Pira 6×5, que va caure quan s’estava col·locant el darrer pis de dosos. Tot això passava al matí però els Falcons no es movien d’Arlés de Tec, perquè la jornada estava emmarcada dins la Fira transfronterera de vi, formatge i embotits de la localitat, i també hi havia actuació a la tarda. Aquest cop els vilafranquins van descarregar l’Escala de 8, o la Pira 5×5.

L’expedició vilafranquina s’ha desplaçat aquesta setmana al País Basc. Va començar l’aventura el passat dilluns ben d’hora, amb la intenció d’arribar a Urnieta. El dimarts els vilafranquins tenien actuació a la població de Guipuzcona de Zizurkil, just després de gaudir d’una exhibició d’esports tradicionals bascos, oferint un Pilar de 5, una Escala de 9, una Pira 6X5, o una Piràmide Drets de 5.

Al matí de dimecres, últim dia de l’expedició, es varen dirigir a la Vila Vizcaina de Gernika-Lumo, on després d’un homenatge a la Ikurrinya, amb un Aurresko d’honor, una dança basca que es balla com a reverència, i l’alçada de la bandera, els Falcons van fer un Pilar de 4 també coronat per la Ikurrinya. Seguidament en cercavila per la població varen poder oferir als vilatans diverses construccions. Un cop acabada l’exhibició els vilafranquins iniciaren el camí de tornada terres catalanes.

Aquest cap de setmana, concretament el dissabte hi ha una de les cites més importants del calendari dels Falcons de Vilafranca, l’actuació a la Festa Major de Sant Quintí de Mediona en la que participen fa més de 40 anys.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: