Diumenge, 20 de maig de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Cellers Torres experimenta amb varietats ancestrals de gran interès enològic

Torres treballa en un projecte de recuperació de varietats ancestrals de raïm des de fa 35 anys i ara comença a treure’n els fruits.

Per explicar tot el procés ha editat un documental que ha facilitat a la nostra redacció. Aquets projecte el va iniciar Miquel Torres, pare de l’actual generació que porta l’empresa.

Forcada, pirene, gonfaus, moneu i querol. Així s’han batejat les varietats de raïm desconegudes que la família Torres ha recuperat de l’oblit. Desconegudes per tractar-se de varietats ancestrals que es van deixar de cultivar després de la devastació causada per la fil·loxera a finals del segle XIX i van desaparèixer del panorama vinícola espanyol, a excepció d’algun cep aïllat que va aconseguir sobreviure en estat salvatge.

Per poder trobar les varietats Torres ja fa anys que a través de la premsa local va publicar anuncis fent una crida aquells viticultors que trobessin ceps que no sabien identificar.

El director general, Miquel Torres, està impulsant amb força aquest projecte, a mig camí entre arqueologia i viticultura, que contribueix a recuperar el patrimoni vinícola català.

De les prop de 50 varietats recuperades, Torres s’ha centrat en sis d’elles, les que mostren més potencial enològic i amb les que està experimentant amb vista a elaborar vins capaços d’emocionar.

Enquesta

La legislatura que ara comença durarà…

Programació

Ràdio Vilafranca

19:30
Fires de Maig
Tertúlia sobre economia i comerç. Amb Josep Maria Soler. En directe, des de l’estand de Fires

Penedès Televisió

16:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
16:30
Fires de Maig
Especial 1. Amb Sílvia Delgado i Goretti Martínez
17:30
Fires de Maig
Especial 2 - Amb Josep M Soler i Clàudia Climent

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: