Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls de Festa Major no donen per tancada la polèmica dels assaigs a la plaça Constitució

La polèmica d’aquesta Festa Major ha estat l’acumulació de balls que assagen a la Plaça Constitució.

Els veïns es van queixar a l’Ajuntament i finalment s’han redistribuït alguns balls.

De moment, per aquest any els balls de la Festa Major han acceptat la modificació d’ubicacions que ha fet que només 3 balls acabin assajant a la Plaça Constitució, però segons ens han explicat alguns dels seus components la polèmica no es pot donar per tancada i esperen parlar-ne de cara a l’any vinent.

Un dels balls que no ha estat afectat pel canvi és el dels Capgossos. La seva presidenta, Gemma Morà, apunta que donen suport als altres balls.

En l’opinió dels Capgrossos els veïns haurien d’entendre que els balls es preparen per la Festa Major i que l’estiu és un moment també per gaudir de l’espai públic.

Els Capgrossos estan ja apunt per ballar per Festa Major. Assagen de 9 a 10 de la nit i els queden just quatre assaigs, alguns dels quals els faran amb gralles.

Em canvi un altre ball que sí s’ha vist afectat pel canvi d’ubicació és el dels Nans. Fins ara assajaven a la Vall del Castell i ara s’han traslladat a la Plaça Jaume I. Una de les seves balladores, la Laura Salat, creu que de moment no s’ha solucionat la polèmica dels assaigs.

El ball dels Nans ha afegit aquest any noves incorporacions de balladors i ara estan assajant intensament.

De moment i des de l’Ajuntament s’ha plantejat que aquest any només tres balls assagin a la zona de la Vall del Castell-Plaça Constitució,  mentre que els altres 8 que fins ara ho feien, s’han repartit per altres espais del mateix barri del Centre.

Totes les part s’han emplaçat a parlar-ne amb més tranquil·litat i temps de cara a l’any vinent.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: