Dilluns, 11 de desembre de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

56 entitats de Vilafranca han signat el Pacte Local pel Referèndum

Òmnium Alt Penedès i l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca van convocar a totes les entitats de la vila a signar el Pacte Local pel Referèndum.

L’acte, que es va fer davant del Palau Baltà a dos quarts de vuit del vespre, s’havia ajornat el dilluns pel dol amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i en especial per la mort del vilafranquí Pau Pérez. També per aquest motiu la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Ester Güell, va demanar un minut de silenci, que es va fer molt emotiu.

Tot seguit David Miret va llegir el contingut del manifest. Desprès el president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, va citar els representants de les entitats que van pujar, un a un, per signar el manifest del pacte local.

Per la seva banda la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Ester Güell, es mostrava molt satisfeta per la resposta de la societat civil vilafranquina.

En el text que signaven, s’explica que la consciència nacional i la voluntat d’autogovern del poble català té indubtables arrels històriques i s’ha manifestat reiteradament al llarg del temps.

El pacte posa de manifest que “la voluntat d’expressió dels catalans i les catalanes mitjançant un referèndum és majoritària i transversal, alhora que congruent amb la determinació cívica, pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries mobilitzacions d’una societat organitzada a favor del dret a decidir”.

Per tot això, des de Vilafranca, les entitats signants manifesten la convicció que el Referèndum és una eina inclusiva i participativa que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han expressat respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

Comentaris

Enquesta

Que hi hagi presos polítics i exiliats afavoreix…

Programació

Ràdio Vilafranca

06:00
Jazz FM
Musical
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Actualitat - Els Monjos
Festa d'encesa de llums de Nadal
05:45
Saníssim
Les recomanacions
06:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Caterina Tallón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: