Diumenge, 18 de febrer de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Pla Territorial del Penedès presenta una nova visió de planificació

Catalunya en Comú organitzava aquest dijous al vespre a l’Escorxador de Vilafranca un acte públic sobre el Pla Territorial del Penedès.

El Pla Territorial del Penedès presenta una nova visió de planificació del territori després de les lliçons apreses amb la crisi.

El debat comptava amb la participació de l’ex-conseller Salvador Milà, que era el titular de Territori de la Generalitat quan es va aprovar l’Àmbit Funcional del Penedès, Antoni Ferran, membre redactor del PTP; Iolanda Sánchez, que va participar en la comissió coordinadora de redacció del PTP el mandat anterior, com a consellera comarcal; i amb Isabel Bou, membre de la coordinadora nacional de Catalunya en Comú.

Amb aquest acte, l’organització vol posar de manifest la importància de debatre i aportar la veu del territori en el debat sobre la seva planificació, ja que ha d’acabar definint el model territorial del futur.

Antoni Ferran, com a membre redactor del pla, va explicar que s’hi està treballant des del novembre del 2014 i que presenta una visió innovadora en l’àmbit de la planificació, en part per les lliçons que s’han après amb la crisi i la bombolla immobiliària. En el cas del Penedès, les urbanitzacions i els polígons industrials s’han de repensar.

També l’espai agrari és un aspecte de gran importància al pla, ja que no existeix cap instrument potent, a banda de la DO Penedès, que li doni continuïtat per a la seva conservació a llarg termini.
Ferran destacava la importància d’una eina com el Pla Territorial del Penedès, que encara es troba en una fase inicial.

Ferran també va posar l’accent en la presa de decisions participativa com a una eina per a assolir el consens sempre que sigui possible.

Enquesta

Trobo que la música de les rues de Carnaval és...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
22:00
Tertúlia jove
Joves amb inquietuds, en conversa amb Sergi Ansón

Penedès Televisió

19:45
Carrers de Vilafranca
Avinguda de la Pelegrina
20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: