Diumenge, 18 de febrer de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Mor Mn. Josep M. Aragonès, rector de les parròquies de Torrelavit

Mor Mn. Josep M. Aragonès, rector de les parròquies de Torrelavit

El Prevere diocesà de l’Església de Sant Feliu de Llobregat i Rector emèrit de la Parròquia de Santa Maria de Lavit i Sant Marçal de Terrassola, de Torrelavit, s’ha mort aquest divendres als 91 anys.

La Generalitat de Catalunya li va concedir la distinció de la Creu de Sant Jordi el 4 de maig de 2015 en reconeixement “al seu compromís cívic i a una activitat espiritual exercida com a representant d’un cristianisme obert, acollidor i arrelat a Catalunya”.

Aragonès va estar durant més de cinquanta vinculat a Torrelavit, on va arribar represaliat com a protagonista involuntari del “cas Galinsoga”. L’any 1959 va presidir una missa en català a la parròquia de Sant Ildefons de Barcelona a la qual va assistir l’aleshores director de La Vanguardia, Luis M. de Galinsoga. El director imposat pel règim franquista va recriminar al rector de la parròquia, Narcís Saguer, que no es fes la missa en castellà i va dir davant de diversos testimonis que “tots els catalans són una merda”. Una campanya popular de baixes al diari per demanar que rectifiqués l’insult contra els catalans va forçar la substitució de Galinsoga. Després de l’episodi, el 1960, Aragonès va ser enviat al Penedès.

Les exèquies, presidides pel bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés, tenen lloc aquest dissabte a les 12h, a la Parròquia de Santa Maria de Lavit, de Torrelavit.

Enquesta

Trobo que la música de les rues de Carnaval és...

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas

Penedès Televisió

19:00
Vijazz
Vijazz 2017 - Jazz, The Story
19:45
Carrers de Vilafranca
Avinguda de la Pelegrina

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: