Dilluns, 18 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Acció al carrer contra l’ordenança de civisme en considerar que exerceix “control social”

Diversos col·lectius denuncien que “limita l’ús de l’espai públic en lloc de garantir els drets bàsics de la ciutadania” i que el govern exerceix “control social cap a la població”.

La sanció a tres militants de la CUP que van muntar al març una parada que simulava un “top manta” al carrer de la Parellada per sensibilitzar sobre les persones refugiades ha estat el detonant perquè diversos col·lectius de Vilafranca posin el focus sobre l’ordenança de civisme. Denuncien que “limita l’ús de l’espai públic en lloc de garantir els drets bàsics de la ciutadania” i que el govern exerceix, a través d’aquest instrument “control social cap a la població”.

Aquest dijous al vespre, una cinquantena de persones va fer un seguit d’accions simbòliques a la Plaça de la Vila contra alguns aspectes de l’ordenança, com ara la prohibició de jugar a pilota en determinats espais o la necessitat de demanar permís amb antelació per muntar actes al carrer que suposin l’ocupació de via pública.

Roger Espluga, en nom de la Plataforma d’Afectats contra l’Ordenança de Civisme, explica el cas dels tres activistes multats al mes de març.

Espluga afirma que el govern aprofita l’ordenança per decidir què es pot fer i què no es pot fer al carrer des d’una perspectiva política.

Els col·lectius consideren que l’ordenança de civisme “multa amb sancions els problemes reals de la ciutadania, i que no vetlla per la convivència, sinó que s’utilitza en benefici d’un model repressiu propi de l’ajuntament del municipi”. També defensen que “la solidaritat, la llibertat d’expressió i la participació política són expressions quotidianes de civisme” que s’han de poder desenvolupar a l’espai públic.

Enquesta

Seguexo les diades castelleres…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
12:30
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: