Dilluns, 23 d'abril de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Castells de gamma extra dels Castellers de Vilafranca a Altafulla

La 17a. Diada de les Cultures va deixar-nos la millor actuació complerta de l’any dels verds amb dos gamma extra. El 3 de 9 amb folre i agulla i la Torre de 9 amb folre i manilles.

Diada Castellera de dissabte tarda a Altafulla, que gràcies al bons i variats castells que es van veure va mitigar la llarga i al final insofrible tarda castellera, amb molts peus desmuntats de castells i molta parsimònia de les colles a l’hora de muntar degudament els seus peus. Bona sintonia entre colles per gaudir no obstant, de la millor diada vista mai en aquesta històrica plaça del Baix Gaià. Tres castells de gamma extra va veure la plaça del Pou, dos inèdits com van ser el tres de nou amb folre i agulla dels castellers de Vilafranca i el cinc de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Castellers de Vilafranca no podien refer-se de millor manera possible de la caiguda del 4 de 9 sense folre de la setmana passada a Tarragona, que descarregant els seus dos millors castells completats de l’any. Van obrir diada amb el tres de nou amb folre i agulla, que es va fer pregar amb dos peus desmuntats previs, fins que a la tercera es va pujar amunt. Amb mida tancada per dalt el tres es va carregar remogut i amb una entrada de pilar complicada. Van asserenar els nervis per desfer el tres i deixar un pilar que va aguantar com ells saben.  Tercer de la temporada, que permetia als verds arribar a la xifra històrica de 250 castells de gamma extra descarregats en la seva història. Malgrat anar justos de camises els castellers de Vilafranca van poder afrontar la torre de nou amb folre i manilles a la segona ronda, que un pel entregirada van saber treballar amb comoditat tot i els canvis per dalt que el feia una mica més pesada. Tercera també descarregada de la temporada i tercera temporada seguida fent-la a Altafulla. Van tancar la ronda de castells amb el quatre de nou amb folre, que la veritat van haver de treballar massa. Molt remenat per baix i per dalt amb mides obertes, no va ser un castell gens fàcil. Això si descarregat, el vuitè que ja hauria d’anar més sobrat. L’hora i el cansament també es va fer notar. Van ser la única colla en fer pilar de mèrit, descarregant el de set pisos, que recordem el darrer havent deixat en carregat a Valls. Millor diada de la colla aquest any, que podrien repetir a Mataró diumenge vinent i també millor diada mai vista a Altafulla, on els verds han descarregat ja 25 castells de 9.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava al Baix Gaià amb baixes de tronc que feien pensar en una tarda plàcida, però al final els vallencs que son lluitadors de mena van fer mans i mànigues per fer-la grossa. Van descarregar de manera sobrada el tres de nou amb folre, per atacar el segona ronda el primer cinc de nou amb folre de l’any rosat. Descarregat amb autoritat el primer que una colla completa aquest 2017. La diada amb tres castells de nou, la seva millor de moment, la van completar amb un treballat quatre de nou amb folre.

Els Xiquets de Tarragona, una vegada més van mostrar el seny que per la colla demana el seu nou cap de Colla. El tres de nou amb folre no estava a punt i no van arriscar a buscar-lo. Van descarregar la torre de vuit amb folre, el seu segon quatre de nou amb folre de l’any i el cinc de vuit.

La colla locals dels Castellers d’Altafulla van assolir la seva millor diada des de l’any 2011, amb el tres de set amb l’agulla que no completaven des de llavors.Van completar tres castells de set, ja que també va sumar el cinc de set i el quatre de set.

Enquesta

Portar un llaç groc pels presos polítics és un acte…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
En directe des de la Rambla de Sant Francesc
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
10:30
Poemes pel Penedès
Sant Valentí, Sant Fèlix i Sant Raimon / Claudi Mas i Jomet, Josep M Floch i Torres i Ramona Via
11:00
Històries del jazz a Vilafranca del Penedès
1990: la divulgació del jazz / 2000: refent camins: el Jazz Club i el Vijazz

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: