Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Julià ha viscut una festa de barri amb molta calor i molta participació

Durant tota la setmana passada es van estar celebrant actes, dins de l’anomenada setmana cultural, però els actes principals de la festa del barri de Sant Julià s’han concentrat el cap de setmana.

Començant amb el tradicional pregó, enguany a càrrec de Manel Güell i passat per diferents activitats festives amb la música i la intensa calor com a elements en comú. Dissabte a la tarda les activitats s’adreçaven al públic infantil i familiar. A la Plaça de Sant Julià s’oferia una xocolatada per a tothom i també s’iniciava l’actuació i cercavila de l’àliga de Sant Julià, acompanyada de la nova aligueta, per diversos carrers del barri.

A les sis de la tarda, a la Plaça de la Sardana, hi havia un espectacle de màgia amb Zappa Màgic. Ja al vespre a la mateixa plaça se celebrava el  sopar popular, que era obert a tothom, prèvia inscripció i que va comptar amb la participació de 240 comensals, entre ells el regidor Ramon Zaballa.

La música continuava sent protagonista de les activitats el diumenge.

A les 12 del migdia, a la Plaça de la Sardana s’oferia una ballada de sardanes amb la Cobla Catània i la participació del Grup Sardanista de Sant Julià.

El president de l’associació de veïns de Sant Julià, Lluís Muntaner, recorda que les sardanes són una tradició molt arrelada a les festes del barri.

I els actes de la festa del barri de Sant Julià acabaven aquest diumenge a la tarda, també a la Plaça de la Sardana, amb havaneres amb el grup Xaloc de Vilafranca, que enguany porta 31 anys damunt dels escenaris.

En el transcurs de l’acte podíem recollir la valoració positiva del conjunt dels actes de la festa del barri, per part del seu president.

Els vilafranquins Xaloc compten amb un repertori ple d’havaneres clàssiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: