Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arribada de la Flama del Canigó a Vilafranca es va fer aprofitant un sopar a Sant Julià

La celebració de la tradició d’iniciar el solstici d’estiu encenent una foguera va de baixa a Vilafranca.

En els darrers anys el Casal Popular i els Diables de Vilafranca havien intentat revifar-la amb una festa, però enguany la convocatòria no s’ha repetit. Això va sorprendre als coordinadors de l’arribada de la Flama del Canigó, Òmnium Cultural, que finalment es va poder posar en contacte amb els veïns del barri de Sant Julià que havien previst fer un sopar popular. Aprofitant la circumstància es va muntar un peveter a la plaça de la Sardana i a quarts de deu del vespre els corredors de Correm per la Terra van portar la flama per encendre el peveter.

El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, ens explicava que al migdia del divendres la flama havia arribat del Parlament de Catalunya a Torrelles, i que a la tarda es va portar la flama al Santuari de Foix, des d’on es va escampar pel Penedès.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Julià, Lluís Muntané, es mostrava satisfet de rebre la flama, però lamentava no haver-ho sabut amb més temps. Assegurava que l’any vinent es vol millorar la rebuda.

Quan va arribar la flama portada pels atletes de Correm per la Terra a la Plaça de la Sardana es va encendre el peveter i un dels seus representants va llegir el manifest, amb un record especial a la desapareguda presidenta d’Òmnium, Muriel Casals. Desprès el llançament d’un coet per part del president de l’Associació de Veïns per donar el tret de sortida al sopar popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: