Dissabte, 16 de desembre de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Jean Leon acull una exposició amb obres de Josep Guinovart, fins al 12 de juliol

El celler de Torrelavit, Jean Leon acull la mostra ‘El Minotaure al Laberint’ de Josep Guinovart.

A través de nou obres creades entre els anys 2001 i 2004, el visitant s’endinsa en l’univers pictòric de l’artista que s’inspira en la història i cultura mediterrànies i pren com a fil conductor, en aquesta ocasió, el mite grec del Minotaure. La inauguració de l’exposició, celebrada el divendres, va aplegar unes cinquanta  persones i va comptar amb la presència de Montserrat Camps, Doctora en Filologia Clàssica, que va fer una introducció a la mitologia grega. També hi va participa, la filla de l’artista, Maria Guinovart, que va explicar cadascuna de les obres exposades, i Mireia Torres, directora de Jean Leon que va presentar els vins que es van degustar.

Maria Guinovart, filla de l’artista i comissària de l’exposició, explica que el Celler Jean Leon és un espai òptim per l’exposició, perquè lliga l’alquímia de l’art de la pintura i la del vi.

Segons Mireia Torres, la idea d’aquesta exposició es va començar a gestar arran del rellançament l’any passat de Jean Leon Gran Reserva de l’anyada 1996, que reprodueix l’obra ‘De la terra a la llum’ de Guinovart en l’etiqueta.

A partir d’aquí va venir el contacte amb Maria Guinovart i la relació entre la expressió artística i el vi.

En les obres seleccionades, on predominen els blaus, ocres o negres, Guinovart utilitza principalment la tècnica mixta sobre tela, també mixta i collage sobre tela o sobre fusta. Noms com ‘Minotaure’, ‘El meu animal’, ‘Laberint’, ‘On ets Ariadna’, ‘El fil d’Ariadna’, van descobrint al visitant, des de l’informalisme, el mite grec del minotaure, en què Teseu s’endinsa en el laberint dissenyat per l’artesà Dèdal per matar la bèstia amb cap de brau i cos de persona, i aconsegueix sortir-ne gràcies a l’ajuda d’Ariadna, que n’estava enamorada.

Per cloure l’acte d’inauguració, la companyia de dansa UnaiUna va oferir als assistents una actuació inspirada en la història del Minotaure, en què les dues ballarines, Marina Fullana i Raquel Klein, entrecreuant els seus cossos, simbolitzaven la feminitat d’Ariadna, perduda entre les línies laberíntiques.

Comentaris

Enquesta

La propaganda electoral m'ha fet canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
21:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
22:00
La batuta
Calidoscopi musical, amb Lucas Charnet

Penedès Televisió

20:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
21:30
Al dia
Informació general de Catalunya
22:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Caterina Tallón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: