Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP engega una campanya per reforçar la perspectiva feminista en el municipalisme

La CUP engega una campanya per reforçar la perspectiva feminista en el municipalisme

La Candidatura d’Unitat Popular inicia la campanya ‘Construïm Municipis Feministes: Posem la vida al centre. Recuperem Sobiranies’ amb la qual pretén reforçar la lluita feminista a nivell nacional.

En el marc d’aquesta campanya, les CUP del Penedès han donat el tret d’inici amb una xerrada sobre “Dones, explotació i cosificació” que va tenir lloc el passat dijous al Casal Popular. Va comptar amb la feminista i sindicalista de la Coordinadora Obrera Sindical, Isa Benítez, la regidora de la CUP a la ciutat de Tarragona, Laia Estrada, i la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca, Laia Santís.

De la xerrada en deriven vàries conclusions, com que la incorporació de la perspectiva de gènere en la lluita de la formació és indispensable, per això cal incloure-la en el treball municipalista, per tal d’aconseguir un país lliure de persones lliures. La campamya “Municipis Feministes”, doncs, aposta per potenciar aquesta línia d’actuació, de manera transversal, en la vessant del municipalisme, i per això va emmarcar la primera xerrada en un debat sobre l’explotació que encara rebem les dones, essent persones, no consumidores, ni usuàries, ni clientes, ni números, amb les nostres vides no s’ha de fer negoci i cal que les dones i les persones que no segueixen els cànons hetero-normatius tinguem i tinguin allò que es mereixen en la comunitat.

Laia Santís, va exposar la proposta sobre protocol d’agressions sexistes en espais i esdeveniments d’oci nocturn que va aprovar-se el passat ple de març, a proposta de la CUP.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: