Diumenge, 18 de febrer de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Bataller posa de manifest la necessitat de tractar les plataformes com a empreses

La directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat ha explicat que veu necessari que el poder legislatiu comenci a actuar sobre alguns aspectes del món laboral.

M. Luz Bataller protagonitzava aquest dijous al matí el Fòrum Penedès, un esmorzar col·loqui amb empresaris del territori organitzat per la Federació d’Empresaris del Gran Penedès.

En el torn de preguntes, la directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat ha explicat que veu necessari que el poder legislatiu comenci a actuar sobre tres aspectes del món laboral que poden fer trontollar l’estat del benestar tal i com el coneixem. En primer lloc, defensa que s’actuï sobre les plataformes, que ara per ara no reben el mateix tracte que les empreses. Les plataformes han proliferat amb l’expansió de l’internet mòbil. Uber o Air Bnb serien alguns exemples.

Bataller també creu que s’ha de clarificar el temps de treball en el marc de la flexibilitat que necessiten les empreses i actuar sobre la subcontractació de serveis. La directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat ha alertat de l’expansió del fenomen dels “treballadors pobres”.

A l’inici de la seva intervenció, Bataller va explicar que la Inspecció de Treball funciona en un 50% amb actuacions planificades i en un 50% per les denúncies que presenten treballadors, l’administració pública i els jutjats. Tant l’any passat com aquest han detectat que la demanda externa, les denúncies, ha crescut molt, de manera que l’activitat de la inspecció s’està transformant. La Inspecció de Treball que depèn de la comunitat autònoma actua bàsicament sobre temes de seguretat i salut laboral i relacions laborals. En seguretat i salut laboral, a banda de les actuacions quan hi ha accidents laborals, la tasca de la inspecció és la prevenció.

En matèria de relacions laborals, una de les actuacions més destacades ha estat la transformació de 8.000 contractes temporals a indefinits en no adequar-se realment als temps de treball. També s’actua sobre empreses de serveis, cooperatives i subcontractacions per vetllar en la cessió de treballadors.

La Inspecció té un altre front obert amb la discriminació, un àmbit en què costa treballar perquè hi ha menys denúncies. Sobretot costa molt que les empreses de més de 50 treballadors compleixin amb la obligació de contractar un 2% de la plantilla amb discapacitat que marca la llei.

Enquesta

Trobo que la música de les rues de Carnaval és...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
22:00
Tertúlia jove
Joves amb inquietuds, en conversa amb Sergi Ansón

Penedès Televisió

19:45
Carrers de Vilafranca
Avinguda de la Pelegrina
20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: