Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les visites a les reserves del Vinseum han complementat la celebració del DIM

Aquest diumenge, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, també tenia lloc una visita a les reserves del Vinseum.

Aquest tipus de proposta vol mostrar als visitants objectes que no es poden veure a l’exposició permanent del museu per l’actual manca d’espai, abans no es conclogui l’ampliació.

En aquest cas, els visitants van poder visitar el Centre de Documentació, el servei d’informació del Vinseum, que conserva documentació de tipologia molt variada, centrada principalment en dos eixos temàtics: les cultures de la vinya i el vi, i Vilafranca i el Penedès. Aquesta col•lecció s’ha anat forjant al llarg dels anys, des de la mateixa fundació del Museu, el 1935.

Els visitants també podien veure les reserves de les naus de Cal Berger, al barri de la Barceloneta, on hi ha guardades peces de grans dimensions, com les premses de vi.

La responsable de comunicació del Vinseum Cecília Jané explicava per què es programen aquest tipus de visites.

Les visites a les reserves són també l’ocasió de conèixer la feina que es fa per inventariar, diagnosticar, tractar, investigar i guardar cadascuna de les més de 18.000 peces que té Vinseum als seus fons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: