Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca i els Monjos entre els fundadors de la Xarxa Municipis per l’Economia Social

Vilafranca i els Monjos entre els fundadors de la Xarxa Municipis per l’Economia Social

L’associació s’ha constituït amb l’adhesió de 31 municipis, entre els quals hi ha Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos, que forma part de la comissió executiva per impulsar-la.

Des d’aquest dimecres Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos es troben entre els 31 ajuntaments de Catalunya que creen la primera associació municipal per fomentar noves formes de produir i consumir democràtiques, solidàries i sostenibles, amb l’objectiu de fer una transició cap a un model econòmic més resistent als efectes de les grans crisis econòmiques. L’objectiu d’aquesta aliança municipal és impulsar un model socioeconòmic alternatiu transformador que contribueixi a la reducció de les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la justícia social.
L’objectiu de l’associació és promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària, fixar objectius i estratègies comunes i fomentar la cooperació i l’acció conjunta dels diferents municipis alhora d’impulsar polítiques públiques, com explicava l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas.
Es tracta, doncs, d’intensificar una estratègia territorial compartida, per fer de l’Economia Cooperativa, Social, Solidària un dels instruments principals de superació de les actuals desigualtats socials, de generació d’ocupació de qualitat i, en definitiva, d’impuls d’un nou model socioeconòmic més democràtic, just i sostenible, com posa en relleu Jordi Via, comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de Barcelona.
Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos han participat a l’acte fundacional de la Xarxa Municipis per l’Economia Social i Solidària, juntament amb 29 municipis més, després que els plens municipals respectius ho hagin aprovat. L’Ajuntament dels Monjos a més, forma part de la Comissió Executiva que s’ha constituït perm impulsar la Xarxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: