Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La secció esportiva del Casal ha iniciat els actes de celebració dels 75 anys de la seva pista

L’acte que es va fer diumenge és el tret de sortida, i de cara al setembre es prepara una exposició que vol recollir i recordar totes les activitats que s’han fet en aquesta pista al llarg dels anys.

Diumenge passat la secció esportiva del Casal estava de festa, per la celebració d’un aniversari significatiu, els 75 anys de la inauguració de la primera pista esportiva a l’actual ubicació del pavelló Joan Marquès.
El president de la Secció Esportiva, Xavi Florentín, comentava que celebrar els 75 anys de l’obertura de la primera pista era una fita important que ajuda a donar rellevància al temps que fa que des del Casal es duen a terme activitats esportives.
Florentín comentava que volien aprofitar aquest 75è aniversari per recordar i homenatjar totes les persones que han passat per el club, i posar en valor tota l’activitat que s’ha fet en aquest 75 anys.
Va ser una festa que va comptar amb la participació de jugadors i exjugadors del Casal, expresidents i directius de la secció esportiva, la Regidora d’esports de l’ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas i Lluis Vergés, directiu de la Federació Catalana de Bàsquet. També es van acostar a la celebració la presidenta del Xamba i representants del Vilabàsquet, que són els altres dos clubs que hi ha a Vilafranca.
També van ser convidats el fill de Josep Sanabre, president de la Societat del Casal que va impulsar la instal·lació esportiva l’any 1941 i el fill d’Antoni Amadó, primer President de la Secció Esportiva Casal, que va promoure l’ampliació i reforma d’aquest espai. Pere Antón Amadó recordava que tot plegat va servir per anar recuperant la societat civil de Vilafranca en els anys de la post-guerra.
Després dels parlaments es va procedir a descobrir un espai a l’entrada del pavelló que vol recordar aquests orígens i ajudar a valorar la seva història com a entitat esportiva i social a Vilafranca.
D’altra banda, a partir del setembre es farà una exposició que reculli tota l’activitat que s’ha fer a la pista i des de la secció esportiva en aquests 75 anys, amb el bàsquet com a principal actiu però sense oblidar l’hoquei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: