Dilluns, 18 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Olèrdola fa millores a la Muntanyeta per refermar la seva condició de jardí del municipi

Olèrdola fa millores a la Muntanyeta per refermar la seva condició de jardí del municipi

Des de l’Ajuntament s’està elaborant un Pla Especial d’usos de la finca municipal i es prepara un Pla de recuperació de la biodiversitat. En els darrers mesos s’han fet diverses actuacions de millora.

Realitzades per l’Ajuntament d’Olèrdola, en els darrers mesos s’han anat acumulant actuacions puntuals a la finca municipal de la Muntanyeta que han comportat la millora i recuperació de diferents espais. L’alcalde, Lucas Ramírez, destacava que s’havien plantat xiprers a l’entrada de la finca; s’havia procedit a fer actuacions de millora a la zona de les barbacoes i arranjat murs; així com recuperat arbustos i arbrat, instal·lat caixes niu i reparat basses. L’alcalde detallava que cal entendre que les actuacions es fan de manera progressiva en una finca que té més de 30 hectàrees de superfícies.
L’alcalde resumia que les actuacions busquen que la Muntanyeta refermi la seva condició de “jardí del municipi”. Per aprofundir en aquesta línia d’actuació, una de les iniciatives impulsades per l’equip de govern la redacció d’un pla de recuperació de la biodiversitat de la Muntanyeta.
També es confia que durant aquest any es podrà aprovar El Pla Especial que defineixi els usos de la finca. Es tracta d’un requisit necessari per poder habilitar el circuit de running que impulsa el govern municipal.
El caràcter públic de la finca també s’expressa amb usos d’interès general, vinculats amb la viticultura i la ramaderia, que acull la Muntanyeta. El Grup d’Explotacions Vinícoles, que reuneix a viticultors de la DO Penedès, gestiona una vinya experimental. L’alcalde recordava que també es permet als pastors dels municipi que utilitzin espais de la finca com a pastura pels seus ramats.

Enquesta

Seguexo les diades castelleres…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
12:30
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: