Dilluns, 18 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Comín defensa la necessitat que té la nostra societat de relacionar la raó amb l’espiritualitat

En el marc de les “Trobades per a un món millor” que tenen lloc cada dos mesos al barri de la Girada, divendres passat es comptava amb la presència del Conseller de Salut de la Generalitat.

Antoni Comín, que no venia en visita institucional, sinó com a filòsof. Els promotors de les trobades, l’Arash Arjomandi i la Rosa Rabani, tenen una llarga amistat amb Comín que es va iniciar quan estaven a la universitat i al voltant del catedràtic Eugenio Trias. A l’iniciar l’acte Arjomandi va llegir uns textos que van portar records emotius a l’Antoni Comín. Tot seguit el conseller va iniciar  la seva conferència titulada “L’experiència espiritual en societats avançades”. La raó, el coneixement, han fet avançar molt la societat però sempre s’ha distanciat de l’espiritualitat i la religió.

La filosofia actual planteja la necessitat de reconstruir el projecte modern recuperant l’espiritualitat, amb un diàleg entre ciència i religió.

Comín apuntava que el pensament racional s’ha construït en contra de les grans tradicions religioses i de l’experiència més simbòlica i això empobreix la societat.

Alhora també destacava els avenços socials assolits gràcies a la ciència. Per això creu que cal arribar a un procés de diàleg en el que, mantenint el paper de llum que proporciona la raó, es tinguin en compte també els aspectes positius de l’espiritualitat.

 

Enquesta

Seguexo les diades castelleres…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
12:30
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: