Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
CASSA finalitza les obres de construcció de l’estació de bombament d’aigües residuals d’El Pla

CASSA finalitza les obres de construcció de l’estació de bombament d’aigües residuals d’El Pla

La nova estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) dóna servei al barri de Les Parellades i permetrà millorar el tractament de les aigües residuals de la zona.

Es tracta d’una nova instal·lació que unificarà el tractament de les aigües residuals dels nuclis de Les Parellades i Can Martí de les Parellades. A partir d’ara, les aigües residuals de les dues zones del municipi es tractaran conjuntament a la fosa de Les Parellades.
Per fer efectiva la solució, s’ha instal·lat un nou pou de bombament a Can Martí que incorpora una arqueta seca on ubicar els elements hidràulics i les connexions elèctriques. A més, l’acer emprat per a la construcció li atorga avantatges respecte als pous tradicionals d’obra, com ara una major impermeabilitat i uns menors costos de construcció. Els treballs han inclòs també una conducció de 460 metres, de polietilè, que connecta el pou de bombament de Can Martí amb la fosa existent de Les Parellades.
La construcció de la instal·lació permet, alhora, que el manteniment sigui més fàcil i econòmic, doncs es concentrarà bàsicament en la neteja de la reixa de desbast, sobretot amb posterioritat a episodis de pluja en la zona.
CASSA gestiona el servei municipal d’aigües del Pla des de l’any 2005. A partir del 2012 va passar també a gestionar el clavegueram municipal. A la zona del Penedès, CASSA està també present als municipis de Subirats, Santa Fe del Penedès, Puigdàlber, Avinyonet del Penedès, Sant Martí Sarroca, Castellví de la Marca i Santa Oliva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: