Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha viscut una magnífica Diada de Sant Jordi amb resultat positiu

Es pot dir que aquest diumenge ha estat el brillant colofó d’una setmana amb moltíssimes activitats culturals a Vilafranca, que ha estat prou positiva tant per les llibreries com per les floristeries.

Tot i que hi havia la temença que en caure en diumenge es pogués produir una davallada de participació a la celebració de Sant Jordi el cert és que no ha estat així i , en general, tothom n’ha sortit molt satisfet.

Si parlem dels principals protagonistes, com són els llibres, cal dir que les vendes ja es van iniciar a mitja setmana i que s’han mantingut també fins diumenge. El més habitual per Sant Jordi és que el gruix de visitants es situï a la tarda i al vespre, però en aquesta ocasió s’ha repartit durant tot el dia.

Entre els llibres més venuts a Vilafranca, com també ha passat al conjunt de Catalunya hi ha hagut l’última novel·la de Xavier Bosch, “Nosaltres dos” i també  “Un home cau” de Jordi Basté i Marc Artigau.

“Taula i barra” de Quim Monzó també ha estat molt sol·licitat.

També hi ha hagut bona acollida de publicacions locals. Han destacat per exemple en narrativa el recull de contes de l’escriptor Jordi Romeu, “Honor de poble poble”, i en relació a temàtica d’història local el llibre de fotografies “Vilafranca del Penedès desapareguda” de l’historiador vilafranquí Daniel Sancho.

Si parlem de la rosa cal dir també que la jornada ha estat satisfactòria. Hi ha hagut bones vendes, malgrat que arrossegant encara els efectes de la crisi, el pressupost per les flors ha estat inferior a uns anys enrere.

En general s’ha viscut un cap de setmana molt intens des del punt de vista cultural i festiu a Vilafranca. El cap del Servei de Cultura, Àngel Hom es mostrava molt satisfet pels resultats.

Ràdio Vilafranca i Penedès TV no van faltar tampoc a la cita, amb programes especials des de la rambla, entrevistant a autors penedesencs i acostant també l’ambient de les parades de les moltíssimes entitats de Vilafranca i comarca que eren presents promocionant les seves activitats i venent roses i llibres.

Un cap de setmana que va tenir també temps per a la reflexió. Dissabte al vespre al saló de Plens es va realitzar la conferència institucional, que va anar a càrrec de l’historiador, Agustí Colomines. Li va donar pas el regidor de cultura, Raimon Gusi, recordant que és el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Colomines va situar el moment actual que viu la política catalana i va anar explicant a qui li regalaria roses, en funció del color de les flors i el seu significat.

Va acabar recordant un poema de Salvat Papasseit per lloar als qui no es conformen amb l’actual nivell d’autonomia.

Va cloure l’acte l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va parlar de l’esperit de la Diada de Sant Jordi en la que ciutadans de creences i opinions molt diferents comparteixen un mateix espai ple de llibres i roses. I va lamentar que a la política espanyola li falti l’esperit de Sant Jordi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: