Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Salvem les abelles’ a les escoles

Els joves del curs d’Auxiliar de vivers i jardins porten el seu projecte “Salvem les abelles” a les escoles Baltà i Elias i Cristòfor Mestre.

Salvem les abelles és el projecte al voltant del qual ha treballat l’alumnat de l’especialitat d’Auxiliar de vivers i jardins del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca al llarg del curs. A partir de les preguntes “per què estan desapareixen les abelles, quines conseqüències es derivarien de la seva extinció i què podem fer per contribuir a revertir aquest fenomen”, els participants han pogut integrar els coneixements de forma interdisciplinària afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, matemàtiques, metodològiques i personals. D’altra banda, Salvem les abelles els hi ha facilitat el descobriment de les dimensions ètiques i socials del coneixement.

Els joves han fet una treball de recerca i han dissenyat de manera cooperativa activitats per sensibilitzar als infants vers la necessitat de tenir cura de les abelles i del medi ambient. Aquestes activitats es van portar a terme els passats 3 i 4 d’abril a les escoles Baltà i Elies i Cristòfor Mestre. Els alumnes del programa han valorat molt positivament aquest projecte que els ha permès ser protagonistes del procés d’aprenentatge, especialment emotiva va ser la interacció amb els infants i el moment de plantar conjuntament les flors al pati de les escoles.

El PFI – PTT es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilafranca i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: