Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per primera vegada el 4 de 8 ha obert la temporada dels Xicots de Vilafranca

Aquest diumenge al migdia a Altafulla, els de la camisa vermella han iniciat l’any casteller en una gran diada amb quatre colles.

L’amfitriona Castellers d’Altafulla, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona, a més a més de la colla vilafranquina. L’objectiu dels Xicots  era clar. Volien estrenar els castells de 8, com ja havia anunciat aquesta setmana el cap de colla, Gabi Molero. Juntament amb la torre de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, ha estat la millor primera actuació dels vermells.

El carro gros que han portat a plaça els Xicots presenta algunes novetats en l’alineació respecte de l’any passat, però això no ha estat obstacle perquè es mostrés sòlid en tot moment i es completés amb seguretat. A continuació ha estat el torn de la torre de 7, descarregada amb gran solvència. Possiblement l’estructura que ha fet treballar més els castellers ha estat el darrer, el 4 de 7 amb l’agulla, tot i que no ha comportat grans dificultats. La colla ha tancat l’exhibició amb un vano de 5.

Segons la planificació de l’equip tècnic dels Xicots, el primer tram de temporada ha de servir per assolir el domini dels castells de 8, per tal d’intentar fer el salt als 9 pisos a l’estiu. Per poder conquerir tots els objectius previstos en aquest any del 35è aniversari, s’anima tothom qui vulgui fer castells a anar a assaig. Els horaris són els dilluns a les 21.30 h, els dimecres a les 21 h i els divendres a les 22 h.

D’altra banda, els Xicots de Vilafranca presentaran aquest dijous, 6 d’abril, el programa d’actes commemoratius del 35è aniversari. Serà un acte públic a Cal Noi-Noi, a les 19.30 h, que comptarà amb l’alcalde de Vilafranca. Tothom hi és convidat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: