Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas assenyala que la disjuntiva catalana és un nou Estat dins d’Europa o l’autonomia vigilada

El president del Partit Demòcrata, Artur Mas, va pronunciar dijous una conferència a l’Auditori de Vilafranca amb el títol de “Un nou Estat per a uns nous temps”.

L’acte el va presentar el president local del partit, Martí Compte.

Mas va iniciar el seu discurs explicant que construir un nou estat no és la finalitat sinó l’instrument per aconseguir un país millor.

Mas també va analitzar les dues vies polítiques reals que existeixen a dia d’avui i va subratllar l’aposta per la independència.

El president Mas ha defensat la determinació del Govern de la Generalitat que encapçala el president Puigdemont per fer el referèndum i demostrar que hi ha una majoria social a favor de la independència.

Mas va destacar que només decidint sobre el nostre futur amb “confiança i responsabilitat ens permetrà assolir l’Estat i ser amos del nostre destí”. El president del Partit Demòcrata va dibuixar aquesta disjuntiva entre construir l’Estat català i l’statu quo i va negar que existeixi cap possibilitat d’una tercera via.

Per això, des del Partit Demòcrata va assenyalar que “l’Estat català no és una finalitat en si mateixa, sinó l’instrument per poder optimitzar les potencialitats que tenim com a país”. Mas va assegurar que Catalunya té talent, persones, energies i actius per construir un país que sigui com l’Holanda o la Dinamarca de la Mediterrània. Un país amb uns alts nivells de qualitat, atur baix, salaris alts, una economia oberta, un estat del benestar robust i sostenible i una democràcia de qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: