Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC torna a demanar que s’autoritzi la circulació dels tractors per la C-15 durant la verema

L’organització agrària JARC-COAG ha sol·licitat al Departament de Territori i Sostenibilitat que habiliti el trànsit de maquinària agrícola per la carretera C-15.

Aquesta petició s’ha traslladat en una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en la qual s’ha recordat que la reivindicació es torna a repetir any rere any davant la impossibilitat dels productors de circular per la via i la manca de seguretat al vial alternatiu.

Mentre no s’analitza aquesta proposta, des de JARC es reclama que els tractors i la maquinària agrícola puguin circular per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber des del 15 de juny fins al 20 d’octubre, coincidint amb la collita dels cereals i la verema. Malgrat les converses que es van mantenir l’any passat, l’entitat adverteix que no s’ha fet cap millora en aquest tram i per aquest motiu planteja que s’autoritzi el trànsit més enllà de Puigdàlber davant de la manca d’alternatives segures.

A aquesta petició, que servirà per garantir el funcionament correcte de la campanya agrària, s’afegeix la necessitat que es reprenguin els contactes entre els productors i altres representants del territori, els Mossos d’Esquadra i la Conselleria, per trobar una solució definitiva a les deficiències al vial alternatiu de la C-15. De fet, des de l’any passat no s’ha celebrat cap reunió per abordar aquest aspecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: