Dimarts, 25 d'abril de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La CUP planteja la possibilitat que el CCAP creï una empresa de serveis funeraris pública

Les CUP de la comarca presenten una proposta per a la creació d’una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics.

Els representants de la CUP de Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Martí Sarroca han explicat aquest dimecres en roda de premsa que presentaran una moció per uns serveis funeraris públics comarcals a tots els ajuntaments de la comarca on la CUP té representació, així com al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La moció arriba després de “múltiples denúncies per preus abusius en el servei a Vilafranca i el trasllat que la Síndica de Greuges, el passat juliol del 2016, va fer al conjunt de partits de Vilafranca” respecte a aquesta qüestió.

Les CUP de la comarca presenten una proposta per a la creació d’una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics. Segons afirmen “els enterraments a la comarca de l’Alt Penedès han arribat a uns preus exagerats en relació amb el servei prestat”, ja que “el servei més senzill ja supera els 2.000€”.

Des de la CUP expliquen que el fet que la proposta sigui d’abast comarcal és per raons demogràfiques, perquè és “més senzill que sigui rentable ja que l’abast de població és més ampli”. L’empresa comptaria amb el compromís d’inversió de cada ajuntament segons el nombre d’habitants i no tindria instal·lacions pròpies, sinó que llogaria sales de vetlla als dos tanatoris comarcals.

Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” en què reivindiquen que “la mort no és un negoci” i que el servei funerari és un servei necessari universal.

Comentaris

Enquesta

Els llibres que llegeixo a l'any per plaer són…

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
01:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
02:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi: