Dimecres, 25 d'abril de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La CUP planteja la possibilitat que el CCAP creï una empresa de serveis funeraris pública

Les CUP de la comarca presenten una proposta per a la creació d’una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics.

Els representants de la CUP de Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Martí Sarroca han explicat aquest dimecres en roda de premsa que presentaran una moció per uns serveis funeraris públics comarcals a tots els ajuntaments de la comarca on la CUP té representació, així com al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La moció arriba després de “múltiples denúncies per preus abusius en el servei a Vilafranca i el trasllat que la Síndica de Greuges, el passat juliol del 2016, va fer al conjunt de partits de Vilafranca” respecte a aquesta qüestió.

Les CUP de la comarca presenten una proposta per a la creació d’una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics. Segons afirmen “els enterraments a la comarca de l’Alt Penedès han arribat a uns preus exagerats en relació amb el servei prestat”, ja que “el servei més senzill ja supera els 2.000€”.

Des de la CUP expliquen que el fet que la proposta sigui d’abast comarcal és per raons demogràfiques, perquè és “més senzill que sigui rentable ja que l’abast de població és més ampli”. L’empresa comptaria amb el compromís d’inversió de cada ajuntament segons el nombre d’habitants i no tindria instal·lacions pròpies, sinó que llogaria sales de vetlla als dos tanatoris comarcals.

Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” en què reivindiquen que “la mort no és un negoci” i que el servei funerari és un servei necessari universal.

Enquesta

Jo compro llibres…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Llegir per sentir
Literatura infantil i juvenil, amb Josep Maria Soler

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: