Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Codorniu deixa la marca blanca i planteja un ERO de 100 treballadors

El grup Codorniu ha anunciat aquest dimarts que ha decidit abandonar definitivament la producció de marques blanques, centrar-se en les seves i potenciar el cava d’alta categoria.

La decisió, que ha estat traslladada a la plantilla, suposarà una retallada d’uns 100 dels 900 empleats que té l’empresa.

En un comunicat, CCOO d’Indústria i els comitès d’empresa del grup Codorniu, amb una gran majoria de CCOO, rebutgen frontalment la decisió de reestructuració del grup.

CCOO exigeix a Codorniu que retiri les mesures plantejades i insta l’equip directiu de l’empresa a assumir les responsabilitats derivades de la seva mala gestió i a presentar la seva dimissió.

Durant els propers dies, la representació dels treballadors establirà i prepararà les accions oportunes per tal que l’empresa retiri l’expedient i reconsideri les mesures plantejades. Consideren inadmissible que la direcció pretengui carregar sobre la plantilla la seva mala gestió, eludint les seves responsabilitats.

Segons han informat fonts sindicals, la mesura més dràstica que planteja el grup és deixar de treballar per a tercers, la qual cosa suposa una reducció de la producció d’un 20%. A més, l’empresa ha plantejat unificar els cellers Nuviana amb Raimat Lleida i rebaixar l’activitat a Riudabella, a Tarragona. La direcció també ha comunicat als sindicats que reduirà el nombre de visites “massives” de turistes; rebaixarà costos, despeses i serveis, i reorganitzarà les funcions i el departament comercial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: