Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de tercer d’ESO del Milà tornen a participar en el concurs Euroscola

A finals de la setmana passada acabava el termini per poder presentar treballs a l’edició d’aquest 2017 del projecte Euroscola, que promou el Parlament Europeu per difondre la idea d’Europa

Un curs més, alumnes de tercer d’ESO del Milà i Fontanals participen en aquest concurs. En aquesta edició, com explica el coordinador de la seva participació i tutor de tercer Sergi Vallès, s’havien de fer curtmetratges centrats en tractar algun dels diferents punts que es contemplen en la carta fonamental dels drets dels europeus. Una experiència que ha permès també als alumnes comparar la seva realitat europea amb la d’altres indrets del món.
Entre les qüestions que s’han tractat hi ha els drets dels treballadors, la convalidació dels estudis, i l’eradicació del treball infantil entre altres temes.
També s’ha parlat a nivell general d’Europa, de les seves realitats, conflictes i contradiccions. En aquest sentit, els alumnes han pogut gaudir també aquesta passada setmana de la visita de l’euro parlamentari Francesc Gambús, amb el qual el centre ja ha col·laborat en altres ocasions.
Gambús considera important poder tenir aquests contactes amb joves estudiants, per fer-los arribar la seva il·lusió per Europa tot remarcant-los que hi ha temes que van més enllà de la realitat local.
Amb accions com aquesta, els alumnes del Milà i Fontanals poden conèixer i intercanviar opinions amb algú que actua en la realitat política ja sigui a Luxemburg o Brussel·les, el centres de decisió de la Unió Europea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: