Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El xef del restaurant ‘Disfrutar’, Oriol Castro, compara els castells amb la cuina d’alt nivell

Aquest dijous a la nit la seu dels Castellers de Vilafranca va acollir una interessant conferència acompanyada d’un tast gastronòmic, que estava conduïda per el cuiner Oriol Castro.

Oriol Castro és propietari dels restaurants Compartir de Cadaqués i Disfrutar de Barcelona.

Reconegut amb una Estrella Michelin, el restaurant que dirigeix Castro a Barcelona ha estat considerat aquest 2016 el ‘Millor Nou Restaurant d’Europa’ i ‘Millor Restaurant de Barcelona’ segons la Guía Macarfi.

La xerrada és el resultat d’una estreta col·laboració que els Castellers de Vilafranca i el restaurant ‘Disfrutar’ van començar ara fa unes setmanes amb la realització d’un taller de castells per l’equip del restaurant. Segons Oriol Castro, els castells i la cuina comparteixen nombrosos valors com el treball en equip i la confiança.

Davant d’un públic que omplia la sala i que s’ho va passar d’allò més bé Castro i el cap de colla dels Verds, Toni Bach, van anar comparant l’estructura d’un castells amb l’equip que fa possible que un restaurant funcioni.

El cuiner explicava que va quedar impressionat quan van fer el taller de castells.

Oriol Castro  destaca que a la cuina, com en el món casteller, la innovació és imprescindible per millorar.

Oriol Castro va ser la mà dreta de Ferran Adrià durant els inicis d’El Bulli, a partir del 1997. La conferència també va comptar amb un petit tast a càrrec del mateix xef, que explicava quines són les claus del seu èxit a la cuina.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: