Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha celebrat el 21 de març amb un acte poètic al pati de la Capella de Sant Joan

La UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, a Catalunya es celebra una gran festa de la paraula i les lletres.

La Institució de les Lletres Catalanes tria un autor a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia. Enguany la poeta escollida ha estat la mallorquina Antònia Vicens i a Vilafranca l’acció poètica consistia en la lectura del poema “La poesia” d’Antònia Vicens que anava a càrrec del Voluntariat per la Llengua del Consorci de Normalització Lingüística Penedès-Garraf.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, va iniciar l’acte tot felicitant-se per mantenir la iniciativa i assenyalant especialment la diversitat de llengües que es podrien escoltar, en especial apuntava l’hebreu i l’àrab.

Com en d’altres edicions, el poema va ser llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants.

Finalment tenia lloc el recital poètic i musical, “No em tapis el sol” a càrrec del poeta Amat Baró i el cantautor Xavier Baró.

El pare, responsable de la música, assenyala que música i poesia són llenguatges molt semblants.

El fill, Amat Baró, és l’autor dels textos recitats.

El recital tenia lloc al pati de la Capella de Sant Joan, propiciant d’aquesta manera que fos un acte obert al públic i que tothom que s’acostava a la Capella pogués escoltar els poemes que s’hi recitaven al llarg de més d’una hora.

L’acte estava organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages amb la col·laboració del Voluntariat per la Llengua del CNL Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: