Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es crea a Sant Sadurní una Taula de Salut que aglutina diversos agents del municipi

Es crea a Sant Sadurní una Taula de Salut que aglutina diversos agents del municipi

La regidoria de Salut posa en marxa ‘Sant Sadurní, entorn sense fum’, una acció comunitària inclosa en Pla de Salut de Catalunya que té com a principals objectius prevenir el consum entre els joves.

Aquesta setmana ha tancat portes l’exposició ‘El tabac al descobert’ a l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurní. Més de 150 alumnes hi han passat en alguna de les visites guiades en què un tècnic de la Diputació els parlava sobre la problemàtica del tabaquisme. La mateixa exposició ja es va poder veure a l’escola Jacint Verdaguer i al col·legi Sant Josep, on hi van passar uns 150 alumnes més. Les properes setmanes es faran 5 tallers de prevenció en el consum de tabac per a l’alumnat de 6è.
Aquest any la regidoria de Salut ha posat en marxa ‘Sant Sadurní d’Anoia, entorn sense fum’, una acció comunitària inclosa en Pla de Salut de Catalunya que té com a principals objectius prevenir el consum de tabac entre la població jove i retardar-ne l’edat d’inici al consum; que les persones adultes més properes als infants esdevinguin referents positius, i evitar que es fumi en els entorns immediats de centres educatius i instal·lacions municipals, senyalitzant aquests espais.
En aquest sentit, s’ha creat la Taula de salut que és l’encarregada de dur a terme el projecte i que aglutina diversos agents del municipi.
Per això s’han començat a dur a terme accions concretes. Els centres educatius estan fent arribar una circular a les famílies explicant el projecte, al Centre d’Atenció Primària s’ha dissenyat un circuit de deshabituació tabàquica per a la població i un altre per als treballadors dels centres educatius i esportius -que tenen el tractament subvencionat per l’Agència de Salut Pública; i totes les farmàcies del municipi col·laboren en el projecte i els seus professionals formen part del circuit de deshabituació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: