Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concurs internacional de curtmetratges ‘Dóna’m cine’ ha fet parada a Vilafranca

Dóna’m cine és un concurs internacional de curtmetratges realitzats per dones, sobre dones.

Vol ser una plataforma cultural en línia de construccions col·lectives i de mirades feministes diverses per visibilitzar produccions audiovisuals que no tenen espai en els mitjans de comunicació tradicionals. Es tracta d’un projecte audiovisual impulsat per Entrepobles i per Producciones Doble Banda. Aquesta edició ha comptat, entre d’altres, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i amb la col·laboració del Cineclub Vilafranca i, aquest dilluns al vespre, la Sala Zazie va acollir la projecció de deu dels curtmetratges participants. Després, la gira continuava per altres ciutats de l’estat.

A banda de la projecció, es va fer una taula de debat amb el testimoni de diferents mirades vinculades a aquesta edició del ‘Dóna’m cine’ i un homenatge a l’activista hondurenya assassinada fa un any Berta Cáceres. Entre les participants hi havia la Nelly Wampash Tsakimp, líder d’una comunitat shuar de l’Equador. Wampash destaca que queda molta feina per fer en matèria d’igualtat i remarca la importància de comunicar i fer veure que la dona té les mateixes capacitats que l’home.

L’acte va estar presidit per la regidora d’Igualtat i Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca Montse Arroyo, que va destacar la figura de Berta Cáceres. L’activista va rebre el prestigiós premi Goldman després d’aconseguir que una multinacional xinesa i el Banc Mundial abandonessin el seu suport a un polèmic projecte hidroelèctric que afectava la seva comunitat. Cáceres va ser assassinada a casa seva el març del 2016.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: